מעשה הגישור - יד שניה
- כותב הספר: יונתן נפתלי
- קוד קטלוגי: שנת הוצאה: 2010
- מחיר: 500 ש"ח 350 ש"ח
הספר הזה הוא ספר הדרכה פרקטי המקנה לקורא אסטרטגיות וכלים לניהול הגישור. הספר פורס משנה סדורה של מכלול התערבויות המגשר, ברבדיהם השונים.
בנוסף, הספר עוסק בתהליכים אותם צריך המגשר עצמו לעבור כדי להשביח את עבודתו.
הספר שם דגש על הגישור כמרחב של בחירה ועל הגישור הנרטיבי.
ספר חמישה חלקים והם:
חלק א המגשר הצומח – חלק זה מקנה כלים להשגת איזון הפנימי, היכולת לעמוד בלחצים, יכולת להיות ניטרליים ולפעול ללא אג'נדה, לפעול מתוך שקיפות, ובענווה.
חלק ב מהות הגישור – החלק השני כולל סקירה של מקורות הגישור, אסכולות-תפיסות בגישור ותמצית של מודל לגישור אפקטיבי, על שלביו. חלק זה יסייע למגשר לדעת איזה תפיסות גישור מתאימות לו ולסוגי הגישור אותם הם מנהלים. כמו כן, מספק חלק זה חזרה על מודל הגישור המקובל במערב על פי התפיסה הרווחת של הגישור ממוקד הסכם ואינטרסים.
חלק ג אסטרטגיות בגישור – החלק השלישי דן באסטרטגיות העבודה של המגשר, כולל מהלכים אותם נכון לבצע. חלק זה דן באסטרטגיות אפשריות לתחילת הגישור, אלו הן אסטרטגיות תפיסתיות ובאסטרטגיות הקשורות להגדרת מטרות הגישור. מקום נרחב מוקדש בפרק זה לפיתוח אסטרטגיות לבירור האינטרסים של הצדדים ולאסטרטגיות אשר נועדו להרחיב את מגוון הפתרונות היצירתיים בגישור. בנוסף עוסק חלק זה באסטרטגיות הנהוגות על ידי צדדים במהלך משא ומתן ובמעורבות המגשר בניהול משא ומתן בין הצדדים.
חלק ד בניית דיאלוג בגישור – החלק הרביעי נועד לפתח את מיומנויות בניית הדיאלוג עם המגושרים ובינם לבין עצמם. החלק מתרכז במיומנויות המגשר, ובכלים המביאים לידי ביטוי מיומנויות אלו. חלק זה עוסק בין היתר בבניית אמון, בהקשבה, בהכרה ובהעצמה של הצדדים, בכלים כמו שאלת שאלות, ניסוח מחדש, שיקוף, אישור רגשות והעברת מסרים מדוייקת. בנוסף עוסק חלק זה בניהול פגישות נפרדות, בהתמודדות עם פערי כוחות ובמיקוד הצדדים. הפרק מסייע בכלים לעבודה על מעגל הקונפליקט בין הצדדים ועוסק גם בקביעת כללי דיאוג משותפים בחדר הגישור. לבסוף עוסק חלק זה במחוות פיוס המהוות נדבך מרכזי בעבודת המגשר בדרך לפתרון סכסוך.
חלק ה התמודדות עם מצבים מורכבים – החלק החמישי והאחרון בספר עוסק במצבים מורכבים בהם ניתקל כל מגשר ומנהל, בהם – מגננות, רגשות עוינים, תקשורת מסלימה, הפרעות, התנגדויות ומצבי מבוי סתום. חלק זה מספק רקע תיאורטי להבנת הסיבות להיווצרות התנגדויות, תובנות בסיסיות הנוגעות לתופעות המתרחשות בין מגושרים למגשר כמו הפרעות, והעברות ומספק כלים למינוף המצבים המורכבים לצורך גישור בין הצדדים.